INGREDIENTS (per 4 persones):
§ Ous (mida M): 3 unitats
§ Mantega:
§ Cobertura xocolata 70% cacau:
§ Sucre:
§ Cacau en pols: 1 cullera de cafè (
§ Farina:
§ Llet sencera: 1 cullera sopera (
§ Cassó d’acer inoxidable.
§ Espàtula de fusta o plàstic.
§ Bol d’acer inoxidable.
§ Barilles per remenar.
§ Colador de malla fina.
§ 6 motlles de 5 o
§ Forn.
§ Recipient per guardar els motlles al congelador.
1. Posar la cobertura de xocolata i la mantega tallada a daus dins un cassó, fins que es fongui (no cal que s’escalfi, només que quedi líquid), a foc fluix remenant amb l’espàtula i vigilant que no es cremi.
2. Deixar refredar la barreja de xocolata i mantega fins que no cremi.
3. Trencar els ous i posar-los sense closca dins el bol.
4. Afegir-hi el sucre i barrejar-lo amb els ous fins que agafi un color més clar.
5. Incorporar la xocolata+mantega al sucre+ous, barrejant amb “barilles” fins que quedi una crema homogènia.
6. Posar en el colador fi, la farina, el cacau amb pols i amb l’ajut d’una cullera es fa passar per la malla, així desfem els grumolls que hi puguin haver. S’afegeix la farina+cacau a la crema anterior i es barreja amb les barilles.
7. Posar la llet i acabar de barrejar. La textura és d’una crema on queden marcades les línies que fa la “barilla” quan es barreja.
8. A la base del motlle s’hi ha de posar mantega. Els laterals dels motlles s’han de folrar amb paper de forn, que surti un tros (així es poden treure millor al final).
9. Omplir els motlles fins a ¾ parts d’alçada.
10. Posar-los a congelar durant 12 hores a –
11. Pre-escalfar el forn a
Comentarios